26 مهر 1394 - 7:22 شناسه خبر: 3305 نسخه چاپی

رییس اتاق ایران در همایش روز جهانی غذا:

متولیان نظارت بر صنعت غذا امور اجرایی را به تشکل‌ها بسپارند

متولیان نظارت بر صنعت غذا امور اجرایی را به تشکل‌ها بسپارند رییس اتاق ایران در همایش روز جهانی غذا:
رییس اتاق ایران با انتقاد از فعالیت بخش زیرزمینی صنعت غذا در کشور تاکید کرد: این بخش به سلامت مردم مربوط می شود،‌ بدین ترتیب سازمان‌های نظار ...

رییس اتاق ایران با انتقاد از فعالیت بخش زیرزمینی صنعت غذا در کشور تاکید کرد: این بخش به سلامت مردم مربوط می شود،‌ بدین ترتیب سازمان‌های نظارتی بهتر است به جای درگیر شدن در بخش های اجرایی، در نظارت‌ پررنگ‌تر عمل کرده و اجرا را به تشکل‌ها بسپارند و از طرفی با نظارت خود اجازه ندهند سلامت شهروندان به خطر بیفتد.

محسن جلال‌پور، رییس اتاق ایران در همایش روز جهانی غذا که در سالن اجلاس سران برگزار شد، تصریح کرد: صنعت غذا طی دهه‌های گذشته توانسته جایگاه خوبی را در کشور پیدا کند اما اینکه ما در کشاورزی و تولید چه مزایایی داریم نکته‌ای است که باید به آن بیشتر توجه شود، چرا که در این سال‌ها با تزریق پول‌های نقد، بخشی از نقاط ضعف را پوشش داده‌ایم ولی هیچگاه برای به روز کردن این بخش اقتصاد کوشش جدی نکرده ایم.

وی با تأکید بر  بررسی میزان تاثیر برداشته شدن تحریم‌ها  بر موفقیت در بازار افزود: در این راستا اهمیت صنعت غذا دو چندان می‌شود چرا که با نیروی انسانی متخصص و ظرفیتی که داریم می توانیم به سمت افزایش تولید پیش برویم، موضوعی که شاید در سال‌های گذشته به دلیل فضای بسته چندان نیازی در آن دیده نمی‌شد.

رییس اتاق ایران به مزایای کشور در حوزه صنعت غذا اشاره کرد و گفت: بنگاه‌های جا افتاده‌ای در این حوزه داریم که ثروت ملی محسوب می‌شوند، در کنار آن تولید غذای حلال مزیتی است که کمتر کشوری دارد. در عین حال موقعیت استراتژیک ایران در منطقه‌ سبب شده که بتواند نیاز حداقل 15 کشور همسایه را تامین کند.

جلال‌پور تصریح کرد: نگرانی‌هایی در زمینه تولید و تامین آب وجود دارد، چرا که به دلیل کمبود آب نمی‌توانیم به سطح کشت بیشتر فکر کنیم بلکه باید به بهره‌وری بالاتر و کشت فراسرزمینی بیاندیشیم.

وی بر این باور است که بیش از 10 درصد ارزش افزوده موجود به این بخش اختصاص دارد و 17 درصد شاغلین کشور در صنعت غذا فعال هستند و اگر به فکر تولید بیشتر نباشیم شرایط آینده اینگونه نخواهد بود.

رییس اتاق ایران توسعه بازارهای برون مرزی را یکی دیگر از مواردی برشمرد که می‌تواند به رونق تولید صنعت غذا کمک کند اما این را هم گفت که متاسفانه بخشی از فساد اداری که در جامعه وجود دارد، اعتماد مردم نسبت به سازما‌ن‌ها نظارتی به عنوان متولی تامین امنیت غذایی را خدشه‌دار می‌کند.

جلال‌پور با ابراز نگرانی از بخش زیرزمینی صنعت غذا که سلامت جامعه و بازار را هدف قرار می‌دهد، توضیح داد: بهتر است سازمان‌های نظارتی، امور اجرایی را به تشکل‌ها سپرده و موضوع نظارت را پررنگ‌تر کنند.

جلال‌پور پیشنهاد داد: بهتر است به فکر پیوستن به سازمان تجارت جهانی باشیم و قبل از آن انعقاد قراردادهای تعرفه ترجیحی را مورد توجه قرار دهیم، چرا که بازار روسیه و کشورهای CIS بازار خوبی برای صنایع غذایی محسوب می‌شوند